Novinář v popkultuře: Kouzelná Beruška a Černý kocour

Jako vedlejší postava se v seriálu Kouzelná Beruška a Černý kocour objevuje odhodlaná novinářka Nadja Chamacková, reportérka pro místní televizní stanici. Seriál sleduje osudy dvou teenagerů, kteří se díky kouzelným šperkům proměňují v superhrdiny a snaží se porazit padoucha Lišaje.  

Nadja není jedna z hlavních postav seriálu, ale představuje práci reportérky v televizi nejen dětským divákům a prezentuje, jak náročná může být práce novinářky v moderním světě. Seriál zobrazuje problémy v dospívání, první lásky, šikanu na střední škole a mnoho dalšího. Nadja je jedna z nejlepších dospělých postav seriálu, která ukazuje vášeň pro svou práci.

Pracuje jako reportérka pro televizní stanici TV5. Přináší exkluzivní reportáže z míst útoku Lišajem. Sama se tak vystavuje nebezpečí, protože chce lidem dát aktuální informace o padouchovi, aby lidé nepropadali panice. Dále moderuje zprávy a dělá rozhovory se superhrdiny a významnými osobnostmi. Její pořady mívají vysokou sledovanost a ona sama je velice známou. Dá se říct, že je hlavní hvězda zmíněné stanice.

I přes své úspěchy si také sáhla na dno, když málem přišla o místo. Připravovala rozhovor se superhrdiny, který sliboval odhalení jejich vztahu, ovšem oba vše popřeli a její pořad tak začal ztrácet sledovanost. Ta pro ni byla důležitá, protože díky zájmu lidí na šokujícím odhalení, dostala rozhovor do hlavního vysílacího času. Přišla o místo v hlavním vysílacím času, a to ji zničilo. Nadja pod vlivem Lišaje unesla starostovu dceru a jako výkupné chtěla, aby superhrdinové přiznali svůj vztah. Jak bývá v seriálech pro děti zvykem, vše se nakonec vyřešilo a Nadja získala zpět svou pozici.

Ve zprávách se Nadja zmiňuje o tajných identitách superhrdinů Berušky a Černého kocoura, o které ví jen pár zasvěcených. Nadja se ji snaží odhalit i s pomocí ostatních občanů. Zatím neúspěšně, ale nevzdává to a je jen otázkou času, kdy toto tajemství odhalí.

Nadále se věnuje své práci, která pro ni znamená hodně. Pracovní úspěchy však nejsou zadarmo, Nadja mívá občas problémy skloubit práci a osobní život. Jelikož hodně pracuje, nezbývá jí moc času na dceru Mannon. Práce moderátorky ji zaměstnává natolik, že se nedokáže naplno věnovat rodině. Ale i přes svou vytíženost si vždy na dceru čas najde.

Přidat komentář